Børnekor – med poesi og bevægelse 4 af Pia Boysen og Margrete Enevold

Som organist og børnekorsleder for et lille kirkekor, som måske tilmed har stor aldersspredning, føles det tit voldsomt udfordrende at skulle lære børnene salmerne til den kommende søndag uge for uge både musikalsk og tekstligt. Det kræver ud over de musikalske færdigheder en god portion kreativitet, fantasi og humor.

Billede af bogen

Denne bog henvender sig til den travle børnekorsleder eller organist, primært til dem, der står med mindre grupper med stor aldersspredning eller med de meget unge kor. Repertoiret er salmer fra Den Danske Koralbog samt nogle få nyere salmer med enkle modstemmer.

Med udgangspunkt i musikken gives der forslag til indstudering, solmisation, bevægelse, opstilling og idéer til arbejde med sangen. Alle forslag, associationer og billeder er taget fra egen praksis. Idéerne kan bruges som inspiration til den enkelte korleders fantasi og faglighed.

Introduktionen er baseret på forfatterens og forlagets tekst.

Køb “Børnekor – med poesi og bevægelse 4” eller find “Børnekor – med poesi og bevægelse 4”  på bibliotek.dk.

Der er fire bind i serien. Denne bog er fjerde bind og en fortsættelse af Børnekor – med poesi og bevægelse 1, 2 og 3.

Børnekor – med poesi og bevægelse 4. Salmer. Pia Boysen og Margrete Enevold. Dansk Sang. Folkeskolens Musiklærerforening 2014. 1. udgave, 1. oplag. B-142. ISBN 978-87-7612-883-8