Børnekor – med poesi og bevægelse 2. Sange, stemmer og solmisation af Pia Boysen og Margrete Enevold

Børn elsker at udtrykke sig med stemme og krop. De synger ud fra glæden ved at lave lyd og fortælle historier. Det at synge involverer hele mennesket fysisk og psykisk. Kroppen og sjælen synger med.

Billede af bogen

Denne bog henvender sig til den travle børnekorsleder eller musiklærer, der mangler repertoire og idéer til hverdagens korprøver eller musiktimer.

Det kan være vanskeligt at bevare udtryksglæden, spontaniteten og kropsligheden, når koret begynder at arbejde med flerstemmige satser og synger a cappella. Indstudereingen af flerstemmige satser kan blive til en ørkenvandring, og det kan være svært at bevare inspirationen og fastholde en lys, koncentreret og legende atmosfære. Solmisation med håndtegn er et enkelt og enestående vokalt, klangligt og dynamisk redskab, der involverer både krop og stemme. Håndtegnene aktiverer kroppen. De syngende hænder viser fraseringen, holder flowet i gang, demonstrerer dynamikken og former lyden.

Korlederen kan tage redskaberne i brug sammen med børnene. Man behøver ikke ”vide” noget eller kende det til bunds. Lær de håndtegn og solfastavelser, der bruges i den sats, der skal indstuderes, og lad de personlige færdigheder gro gradvist.

Med udgangspunkt i musikken er der under hver sang forslag til solmisation og idéer til arbejde med sangen.

Bogens sidste afsnit omfatter: stemmetræning, intonation og indstuderingsteknik samt øvelser til korlederen.

Introduktionen er baseret på forfatterens og forlagets tekst.

Find “Børnekor – med poesi og bevægelse 2” på bibliteket her. 

Børnekor – med poesi og bevægelse 2. Sange, stemmer og solmisation. Pia Boysen og Margrete Enevold. Dansk Sang. Folkeskolens Musiklærerforening 2011. 1. udgave, 1. oplag. B-995. ISBN 978-87-7612-642-1

Der er fire bind i serien. Denne bog er andet bind og en fortsættelse Børnekor – med poesi og bevægelse 1.