Syng ud – Syng op. Opvarmning før korsang. Teori og Praksis. Alice Granum og Niels Bo Emgren

Opvarmning er en disciplin, der i sportens verden er anerkendt som en uundværlig forberedelse til fysisk udfoldelse. Ingen tennisspiller med respekt for sig selv kaster sig ud i en kamp uden først at have sikret sig, at kroppen, koncentrationen og kanon-serven er blevet forberedt gennem opvarmning. For kor kan opvarmning udgøre et vigtigt element i korets udvikling og være med til at højne det tekniske niveau samt graden af korets ”sammen-sungenhed”.

Billede af bog

I bogen beskrives sang som en fysisk udfoldelse, der også kræver fysisk opvarmning for at sikre et godt resultat fra allerførste ansats. Men opvarmning kan være meget mere end en fysisk forberedelse af stemmelæber og mellemgulv.

Med en inspirerende og målrettet opvarmning kan man bevidstgøre den enkelte sanger om bl.a. vejrtrækning, støtte og vokalplacering. For koret kan opvarmning styrke dets kollektive klang, forbedre intonation og få de enkelte stemmer til at glide sammen og være et sammenhængende instrument for dirigenten.

Alice Granum og Niels Emgren giver inspiration og vejledning til klassisk stemmebrug for korledere og korsangere i amatørkor. De giver idéer til, hvordan ugentligt korarbejde kan varieres og udvikles.

Introduktionen er baseret på forfatterens og forlagets tekst.

Find bogen “Syng ud – syng op” på bibliotek.dk

Syng ud – Syng op. Opvarmning før korsang. Teori og Praksis. Alice Granum og Niels Bo Emgren. 2011. Forlaget Alnisuso. ISBN 978-87-994747-0-7