Komplet Sangteknik. Cathrine Sadolin

Stemmen er ikke så svært et instrument at lære at bruge, som mange tror. Det er et instrument, alle har og bruger hver dag. Selvfølgelig kræver det øvelse at synge professionelt, men når man ved, hvordan stemmen fungerer, tager udgangspunkt i dens naturlige funktioner og videreudvikler disse, kan det meste læres.

Billede af bogen

Cathrine Sadolin fører os i bogen en ”Komplet Sangteknik” igennem fire hovedemner. Emne et består af ”tre grundprincipper”, som bl.a. omfatter vejrtrækning, støtte, stemme, tekstudtale mm. Emne to handler om ”fire funktioner”, hvor graden af metal i stemmen inddeles i fire grundlæggende funktioner. Tredje emne er ”klangfarver”, hvor ansatsrørets form kan ændres og derved forandre klangfarven. Det fjerde emne ”effekter” omfatter de lyde, der ikke er forbundet med melodi og tekst. Dertil har bogen et afsnit om stemmeproblemer.

Bogen handler om teknikker som middel for at kunne træffe et kunstnerisk valg, som gør det muligt for sangeren at udtrykke og fortælle noget gennem stemmen og musikken.

Introduktionen er baseret på forfatterens og forlagets tekst.

Køb “Komplet Sangteknik” eller find “Komplet Sangteknik” på bibliotek.dk

Komplet Sangteknik. Cathrine Sadolin. 1. udgave, 4. udgave. CVI Publications ApS. ISBN 87-986797-7-5