Sangkultur idag - fra samfundstjeneste til autonomi

Sang på arbejdspladsen, sangevents på barer, morgensang i skolerne – sangevents og fællessang synes i dag at være her der og alle vegne. Men hvad er årsagen til at, at flere og flere arbejdspladser indfører morgensang, at unge mennesker griber højskolesangbogen og tager til fællessang, og at skolerne vægter sange så højt i undervisningen. Det er nogle af de spørgsmål, som Lea Wierød tager fat på i artiklen ”Sangkultur idag - fra samfundstjeneste til autonomi”, hvori hun undersøger hvilken rolle sangen spiller i samfundet.

Læs artiklen her: Sangkultur idag – fra samfundstjeneste til autonomi.

Hvis du har lyst til at vide mere om sangens funktion i samfundet i dag, kan du læse disse artikler: Fællessang vinder frem på arbejdspladsen, Højskolesang hitter blandt unge og Her er vores klassiske yndlingssange.

Herunder ses et klip fra en af højskolesangaftenerne i Café K i København.  Du kan læse en reportage om de unges oplevelse af højskolesangaftenen i artiklen “Man bliver glad af at synge samen med andre”

Lea Wierød er Ph.D og videnskabelig assistent ved Institut for Kommunikation og Kultur – Musikvidenskab, Aarhus universitet.

Artiklen kan også læses i bogen Hjertesproget. 16 forsknings- og praksisbaserede studer af sangens egenskaber, vilkår og virkning af Isaksen og Frost (red.) (2016) udgivet af Videncenter for Sang.