Intro til Nora Kulset, musik og sprogstimulering

Her følger en præsentation af Nora Kulset, som i denne sammenhæng skal fremhæves for hendes forskningsformidling om sprogstimulering af tosprogede.

Foto: BERRE/NTNU

Nora Bilalovic Kulset er norsk forsker og institutleder ved Institutt for musikk, Det humanistiske fakultet NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Trondheim samt musiker. Som forsker og formidler har hun udgivet flere bøger og et væld af artikler om, hvorfor musik er vigtig for mennesker.

Nora Kulset fremhæves i dette tema om børn, sang og sprog pga. hendes forskningsformidling om sprogstimulering af tosprogede. En kort intro til Kulsets forskning på området gives i artiklen ”Sang som døråpner til et nytt språk for barn med et annet morsmål” i antologien Hjertesproget. 16 forsknings- og praksisbaserede studier af sangens egenskaber, vilkår og virkning.

Resultaterne, der omtales i artiklen, blev i 2019 genudgivet på bogform, Musikk og andrespråk. Norsktilegnelse for små barn med et annet morsmål. Du får en dansk introduktion til bogen her.

Læs også denne korte artikel af Kulset om, hvordan sang og musik bredt kan styrke indlæringen for børn i skolen.