Ki Yo Wah. Om musikkens krop og kroppens musik af Kirsten og Kjeld Fredens

Bogens musikalske forløb handler om indianerlegender. De fænger og vil skabe opmærksomhed på musikken. Legenden er især kendetegnet ved konkret, kropslig og billedmæssig, ikke-abstrakt tænkning. Den er i god overensstemmelse med musikkens ånd, og den falder naturligt for barnet, fordi den giver mening og er til at forstå.

Billede af bogen

Formålet med bogen er at sammensætte musikmateriale med forslag til dans, bevægelse, dramatisering og sammenspil kombineret med fortælling. Dertil at give teoretiske overvejelser om bevægelsens betydning for barnets musikalske udvikling. Der gives konkrete eksempler på, hvorledes den pædagogiske formidling kan få indflydelse på både den musikalske udvikling og barnets helhedsudvikling.

Bogen indledes med et teoretisk afsnit om sansernes betydning for tænkning og handling. Anden del er praktisk og omfatter fortælling, musik, bevægelse og rytmik med konkrete anvisninger og forslag til musikundervisning. Efterfølgende diskuteres forholdet mellem musik og bevægelse, og rytme og dens betydning samt musikalsk formidling.

Introduktionen er baseret på forfatterens og forlagets tekst.

Køb bogen “KI YO WAH” eller find “KI YO WAH” på bibliotek.dk

Ki Yo Wah. Om musikkens krop og kroppens musik. Kirsten og Kjeld Fredens. Dansk Sang. 1993. Folkeskolens Musiklærerforening. ISBN 87-7761-040-7 B116