Kor og korledelse

Under temaet "Kor og korledelse" i antologien "Hjertesproget. 16 forsknings- og praksisbaserede studier af sangens egenskaber, vilkår og virkning" er der to artikler af henholdsvis Phillip Faber og Jim Daus Hjernøe.

Phillip Faber åbner emnet “Kor og korledelse” med sin artikel om Intonation i korsang , hvori han afsøger, hvordan man kan arbejde med intonation i korsang. Faber analyserer først hvilke musikalske faktorer, der kan påvirke intonationen, og hvilke indre og ydre faktorer der derudover er af betydning for god intonation. I forlængelse heraf præsenterer han en række væsentlige refleksioner og praksisnære redskaber, som kor og korledere kan anvende i intonationsarbejdet.

Formålet med Jim Daus Hjernøes bidrag Rytmisk Korledelse anno 2016. ‘Det intelligente kor’ er at præsentere en række konkrete redskaber i arbejdet med rytmisk kormusik. Omdrejningspunktet er hans begreb om “det intelligente kor”, og metoden han præsenterer udfolder sig inden for tre distinkte læringsområder, og har fokus på udvikling både af koret som helhed og af den enkelte sanger og dennes medansvar for det samlede musikalske udtryk.