Det motiverede kor
I sommeren holder rigtig mange kor sommerferie, og fra afslutningen af en sæson til den næste starter kan der hurtigt gå lang tid, hvor man ikke lige får sunget så meget. Dette kan både betyde, at motivationen for at komme i gang igen er i top og samtidig at nogle korsangere føler sig lidt rustne. Derfor er det vigtigt for mig som korleder at lægge et program i starten af sæsonen, der på den ene side tager højde for at stemmerne lige skal smøres, støtten aktiveres og holdningen forbedres, samtidig med at jeg bruger den energi, der opstår som følge af forventningerne, motivationen og engagementet mine korsangere forhåbentligt møder op med.
Man kunne også sagtens forestille sig sangere, som hen over sommeren har glemt, hvor fedt det er at synge i kor, som er stressede med job og studie, og derfor pludselig kommer til at se koraftenen, som en ekstra byrde i en presset hverdag. Efter sidste koraften med Fryd fik jeg en sød sms fra en korsanger, som skrev, at hun havde været i utrolig dårligt humør, da hun kom, men i rigtig godt humør, da hun gik. Sådan noget gør mig glad. For selvom det måske er noget af en kliché for udefrakommende, så bliver man altså bare glad af at synge sammen. Men hvad er det, der kan motivere én til at komme til kor, selvom man mest har lyst til at blive hjemme under dynen?
Jeg tror, det er forskelligt fra korsanger til korsanger. Fra mit eget synspunkt ved jeg, at motivationen kan gå op og ned i løbet af en sæson – sågar i løbet af en enkelt koraften – og at det er vigtigt at reflektere over, hvad det er, der motiverer mig som korleder, og hvad, jeg føler, motiverer mit kor. Så her har jeg samlet mine 4 bedste motivér-dit-kor-råd:
· Vælg altid sange, opvarmningsøvelser, rytmelege osv. du selv synes er fede. Dit kor kan altid mærke på dig, hvor stort dit engagement er. Hvis du ikke selv er begejstret, bliver dit kor det heller ikke.
· Vær struktureret og hav en klar plan. Det gør korsangere trygge, når de kan mærke, at der en plan for det, der nu skal ske.
· Fokusér gerne på én ting af gangen fx toner, rytme, groove, frasering, klang osv. På denne måde kan koret få flere succesoplevelser. Når fokus fx er på rytme, og dette lykkes, er det en succes – også selvom tonerne ikke sidder helt endnu.
· Skab et godt socialt miljø med fokus på fællesskabet. At synge i kor er et fælles projekt. Vi kan ikke klare os uden hinanden! Det er vigtigt, at man træder ind i et rart rum, når man er til kor, at man kan grine sammen, tale sammen, hygge sig sammen, være stille sammen, for når man kan dét, så synger man også bedre sammen.
Du kan oprette en bruger her og deltage i debatten, men du kan også skrive og kommentere anonymt
Skriv kommentar
Opret kommentar