Foredragskoncert: Fødslen af den danske sangkultur

Fødslen af den danske sangkultur – en fortælling i ord, musik og billeder.

100 års jubilæet for Genforeningen i 2020 giver lejlighed til at dykke ned i historien om den danske sangskats oprindelse og fællessangens betydning som national samlingspunkt.

I de turbulente år mellem 1864 og 1920 blev den nationale fællessang et holdepunkt for danskerne i en urolig tid.
Det var i de år den danske sangskat og fællessangkulturen blev født.

Højskolebevægelsen blomstrede, og i 1880 dannes Sprogforeningen, hvis betydeligste udgivelse var Den Blå Sangbog, der kom til præge hele sangskulturen og var forløber for det vi i dag kender som Højskolesangbogen.

Mød bibliotekaren og historikeren Claus Jacobsen, der som specialist og engageret fortæller vil sætte ord på baggrunden for dette spændende kapitel i vores historie.

De to højprofilerede musikere Martin Schack på klaver og kontrabassisten Jesper Hindø vil levendegøre historien med jazzificerede fortolkninger af nogle af de sange, der har været medvirkende til en ny dansk identitetsfølelse efter nederlaget til prøjserne i 1864.
Teksten og musikken vil suppleres med historiske billeder og fotos, og publikum vil undervejs naturligvis inviteres til fællessang.

Det er kunstnernes intention at vise at den danske sangskat har samme kraft i dag som dengang.

Claus Jacobsen er bibliotekar, som fagreferent i historie og sønderjysk lokalhistorie.
Han er uddannet mag.art. med speciale i dansk national identitet udtrykt i mindesmærker og sange, og har medvirket i flere udgivelser.

Martin Schack tilhører den absolutte elite som jazzpianist, hammondorganist og arrangør og har mange udgivelser i eget navn.
Se schackmusic.com og jazzpådansk.dk for yderligere oplysninger.

Jesper Hindø er klassisk uddannet kontrabassist, har spillet i Sønderjyllands Symfoniorkester i 37 år, og ved flere lejligheder været solist med orkesteret.
Jesper Hindø er i dag freelance musiker, og modtog i 2015 Sønderborg Musikråds Musikpris.

Fødslen af den danske sangkultur varer ca. fem kvarter, og de første koncerter støttes økonomisk af projeket, Sangen Genforener 2020, og kan derfor bookes til 12.000 kr. Herefter er prisen 17.000 kr.

Yderligere oplysninger og booking:

Jesper Hindø
22236334
Jesper-hindoe@live.com