Webinar om sang
Webinar om demokratisk dannelse/inddragelse af unge – og sang
Tirsdag den 1. okt. kl. 9-10 via dette link: Deltag i mødet nu
Demokratisk dannelse og ungeinddragelse er oppe i tiden, for som samfund ønsker vi, at de unge skal engagere sig demokratisk i omverdenen. Men hvordan vækker vi deres engagement? Ved webinaret lader vi os inspirere af nogle, der allerede arbejder med demokratisk dannelse og ungeinddragelse. Tilsyneladende er der kun få eksempler på, at sangområdet benytter demokratisk dannelse/ungeinddragelse som greb, men på andre områder ser vi det. Vi håber derfor, at webinaret kan give inspiration til, hvordan man kan arbejde med demokrati og sang.
Ved webinaret skal vi møde tre oplægsholdere, som på forskellig vis arbejder med dannelse og inddragelse af unge:
- Martin Johansen, lærer på Lindevangskolen, og Initiativet Demokrati i Skolen.
- Birgitte Næslund, dirigent for Aarhus Juniorkor, Aarhus Pigekor og SORA.
- Nikolaj Bugge, Co-leder og banddoktor ved Grobund Bandakademi samt adjunkt ved DJM.
Vi skal høre om demokratisk dannelse og inddragelse af unge igennem skolen, korsang og band med egne kompositioner. Efter de tre oplæg åbnes kort for spørgsmål og kommentarer.
Unge og demokratisk deltagelse
Martin Johansen vil give et perspektiv på, hvorfor vi formelt set skal arbejde med demokratisk deltagelse, hvorfor det er vigtigt for eleverne at blive inddraget, og hvordan det er blevet gjort gennem initiativet Demokrati i skolen på Lindevangskolen, KBH, med afsæt i Martin Johansens arbejde som lærer og elevrådskontaktlærer.
Demokratisk dannelse af unge sangere via kor
Birgitte Næslund vil dele sine erfaringer med demokratisk dannelse af unge sangere i korene Aarhus Juniorkor (6.-9 kl.), Aarhus Pigekor (13-19 år) og SORA (20-30 år). Igennem Birgitte Næslunds musikalske arbejde dannes sangerne i demokratiske processer, både af praktisk og foreningsmæssig karakter, men også af musikalsk /musikledelsesmæssig karakter. Birgitte Næslund er dirigent for Aarhus Juniorkor, Aarhus Pigekor og SORA.
Ungeinddragelse og originalmusik i Grobund Bandakademi
Nikolaj Bugge vil fortælle os om, hvordan Grobund Bandakademi støtter de 14-20-årige unge musikere, der spiller i bands, i at lave deres egen originale musik. Vi skal særligt høre om den pædagogiske metode, underviserne i Grobund har udviklet til at sætte elevernes kreativitet i spil overfor hinanden, og som hjælper eleverne til at blive selvstændige, nysgerrige og aktive i alle slags fællesskaber. Nikolaj Bugge er Co-leder & banddoktor ved Grobund Bandakademi og desuden adjunkt ved Det Jyske Musikkonservatorium med fokus på musikpædagogiske strømninger.
Webinaret foregår tirsdag den 1. oktober kl. 9-10 via dette link: Deltag i mødet nu
Du er velkommen til at dele invitation og link til webinaret med dit netværk, hvis du finder det relevant.
Vel mødt
Mette Thue, Videncenter for Sang & Lise Juliussen, Sangkraft ’25