Børns musikalske univers - kom med til forskningens døgn

Når nu en børnetegning er en tegning, der er lavet af børn, hvorfor er en børnesang så som regel en sang skrevet af voksne? Og hvad kendetegner så ”rigtige” børnesange – altså de sange, som børn selv laver?

I anledning af Forskningens Døgn inviterer Odense Musikskole sammen med Videncenter for sang børnefamilier til at fordybe sig i børnenes egne sange og musikalske univers.

Vi har inviteret professor Jan Sverre Knudsen fra Høgskolen i Oslo og Akershus til at komme og fortælle om sin forskning i børns musikalitet. Jan Sverre Knudsen fokuserer særligt på børnenes egen sang, også kaldet spontansang, der består af vokale ytringer og mere eller mindre komplicerede melodier, som ikke er sat i gang eller struktureret af voksne. Disse sange udgør en væsentlig del af måden børn leger på, i så høj grad, at nogle børn nærmest synger mere end de snakker.

Men hvordan skal man forstå børns spontansang og hvilken funktion har den for barnet? Og hvordan kan man som forældre og familie gribe og udforske barnets eget musikalske univers og på den måde opnå en bedre forståelse af børns musikalske natur?

Vi starter kl. 16.00 med velkomst v. børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen, og fortsætter i fællesskab – både børn og voksne – med sang og leg. Herefter vil Jan Sverre Knudsen give de voksne et indblik i børns musikalske univers, idet han inddrager både lyd- og videooptagelser og ikke mindst sit publikum. Imens vil musikskolens lærere sørge for musikalske aktiviteter og underholdning samt en lille forfriskning til børnene.

Alle er velkomne til et par oplysende, inspirerende og fornøjelige timer på Kulturmaskinen. Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding på forhånd.

I forbindelse med arrangementet vil det være muligt at købe mad i Kulturmaskinens café.

TID: Tirsdag d. 26. april kl. 16 – 18

STED: Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C