Begynderbørnekor – sådan kan du gøre af Dorte Bille.

Et spirekor er et musikalsk væksthus. Her arbejdes der med musikalske elementer og med at udvikle børnenes musikalske udtryksmuligheder. I spirekoret udvikles børnenes musikalske bevidsthed, og det enkelte barns sangglæde og udtrykslyst kanaliseres ind i en større sammenhæng.

SONY DSC

”Året gang i spirekoret” er en værktøjsbog for unge korledere, som skal lede et spirekor for første gang, men også erfarne korledere kan hente inspiration og idéer til det videre arbejde i begynderkor med børn fra 5-9 år. Dorte Bille giver idéer til arbejdet med de yngste korsangere og belyser dette ud fra en række vinkler: Den sanglige, praktiske, indholdsmæssige, sociale, læringsmæssig og kulturelle. Bogen giver konkrete anvisninger og metoder, fx hvordan man kan synge med børn, hvordan man kan arbejde med spirekoret med hensyn til sang, repertoire, afholde korprøver, koncerter, planlægge program mm.

Introduktionen er baseret på forfatterens og forlagets tekst.

Køb bogen “Årets gang i spirekoret” eller find “Årets gang i spirekoret” på bibliotek.dk

Årets gang i spirekoret. Begynderbørnekor – sådan kan du gøre. Dorte Bille. 2008. Dansk Sang, Folkeskolens Musiklærerforening. ISBN 978-87-7612-473-1