Tre hurtige spørgsmål om Arbejdersangbogen til Lizette Risgaard

Lizette Risgaard, fhv. Formand for FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, svarer på tre hurtige spørgsmål. Videncenter for sang har stillet tre spørgsmål til ledere fra fagbevægelsen og politikere om Arbejdersangbogen.

Lizette Risgaard

Hvad betyder Arbejdersangbogen for dig?

Arbejdersangbogen betyder noget helt særligt for mig. Jeg er rundet af fagbevægelsen, og samtidig har jeg altid elsket at synge. Så man kan sige, at jeg altid har haft et meget tæt og godt forhold til den. Jeg bruger den gerne så ofte som overhovedet muligt. Det kan være til morgensamlinger, receptioner, kongresser og meget andet. Man kan altid finde en sang deri til enhver lejlighed, og så må vi endelig ikke glemme at synge. Jeg bliver glad af at synge, og særligt når det er sammen med gode kolleger og venner.

Hvornår sang du sidst i den?

Sidst jeg sang i Arbejdersangbogen, var til Fagbevægelsens Hovedorganisations første ordinære kongres den 31. oktober og den 1. november. Her sang vi blandt andre ”Kæden” og ”Kringsatt av fiender”. Og ja, så sang vi faktisk også ”Når jeg ser et rødt flag smælde” til personalemødet i FH den 2. november. Jeg synger heldigvis ofte sange fra Arbejdersangbogen, og det nyder jeg virkelig.

Er Arbejdersangbogen aktuel og levende?

Ja. Arbejdersangbogen er bestemt aktuel og levende. Den er aktuel af den simple grund, at den stadig bliver hevet frem, når der skal synges i fagbevægelsen, på arbejdspladser, i familier og mange andre steder. Den er en meget kær – og uundværlig – følgesvend for mig og rigtig mange af mine kolleger. Og ikke nok med det, så udvikler den sig jo løbende. Gennem årene er der kommet nye sange til, mens andre er gledet ud. Med andre ord, Arbejdersangbogen følger med tiden, og det er godt.

 

 

Mette Thue